Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Strålande morgon





Kvittrar gör skogen
i allsköns musik.
Gubben han sussar
med timmer sig lik.
Nageln är bruten
kärringa svär.
En centimeter
försvann sisådär.

Strålar gör morgon
i blånande vik.
Tre rätt på travet
blev inte rik.
Petter på spisen
överpöst är.
Brödet har möglat
satt sig å tvär.

Ändå så gurglar
småstim och sik.
Sjunger sin morgon
i vassen sig lik.
Därför ska dagen
välkomnas kär.
Leker gör livet
i stunden nu här.





ME/09























Fri vers av Madjori
Läst 161 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-06-07 07:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Madjori
Madjori