Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vissa ord tillhör Gôttebôrgarnas underbara uttal...


Midsommarnatten och allt det där andra





Stången ska gå
uti björkklädda toner,
blomsterfylld kulle
skövlats på blommer.

Binder så kransen
för att få fatt,
prinsen i fyllan
satt på sin hatt.

Sju under kudden
ska blomstren ju vara,
sen får man stilla
till drömriket fara.

Innan, ska nubben
isande grann,
skålas i botten
med tår uppå tann.

Matjes och gräslök
färska potäter,
jordgubbar, grädde
det är vad man äter.

Sen ska det dansas
uti långa rader,
hoppa som groda
tror jag får spader.

Lekandets blindbock
spelar sin krocket,
darttavlans pilar
oxögesmocket.

Natten serverar
Janson och grillspett,
drypandes olja
fetgrisens gladfett.

Kaffe med kaka
ett annat dilemma,
gräddfyllda smultron
muffins här hemma.

Fläderfylld nubbe
klingar i strupen,
fyller på glaset
tar kvintera-supen.

Jordgubbslikören
kvinnfolkets mumma,
hoppar i badtunna
bubblandets gömma.

Misommarnatten
snart är till ända,
gryningen strålar
allting kan hända.

Jubel i busken
slaf i rabatten,
skränar gör skatan
pissar gör katten.

Dansar gör morgonens
daggfyllda ängar,
tror jag med älvorna
tar mina svängar.

Nöjd och belåten
säger sen stopp,
midsommarnatten
har nått bergets topp.






ME/09




































Fri vers av Madjori
Läst 420 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-06-08 13:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Madjori
Madjori