Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

eurotecken i ögona

för sextiofem miljoner Euro köper man
Kaka
en bolltrillande man från Brasilien

med sexhundrafemtio miljoner kronor
kan man göra mycket gott
för andra
för sådana som behöver

resurser finns i den här världen
bara så förfärligt illa fördelade

därför har vi fattig och rik

och hur kan det vara så
egentligen
att Kaka
är så mycket bättre än jag
och andra människor på jorden

mitt och ditt värde på marknaden
tycks inte vara så högt

trots att det är vi som håller igång den









Fri vers av Ingmar Hård VIP
Läst 258 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-06-09 09:52



Bookmark and Share


  Mikael Larson
Bra text, visar tydligt att allt inte står rätt till.

Däremot, tycker du inte att det borde finnas fattig/rik?
anstränger sig alla lika mycket? presterar alla lika?
vem vill bli professor, doktor, stadsminister om man inte får någon utdelning?
2009-06-14
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP