Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hyllning till Pär Lagerkvist


I döda poeters sällskap

Du vilar som ett minne över sekler

allt du var är kvar

svalorna som på himlen leker

bruset från ett ändlöst hav



Nu är du begravd bland andra poeter

befriad från alla kval

behöver inte längre söka friheter

du är fri uti din grav




Fri vers av Herr Ångest
Läst 333 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-06-12 00:02



Bookmark and Share


  Fallgirl
"Allt du var är kvar" Absolut! Få poeter är väl så aktuella än i dag som Lagerkvist...?! Jag gillar!
2009-09-13

    ej medlem längre
Väldigt fint!
När jag läser rubriken, tänker jag på filmen Dead Poets Society. Jättebra film, och passande rubrik till din text.
2009-06-12

  peter markurth
mkt bra
2009-06-12

  Anders Nordlander VIP
Åh Pär Lagerkvist, poeternas poet
2009-06-12

  ßluie VIP
gillar, mycket!
2009-06-12
  > Nästa text
< Föregående

Herr Ångest