Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jasminträden ropade ditt namn


När jag blundar kan jag förnimma känslan av att sitta i ditt knä
Du luktar tobak och otvättat hår

Ditt skägg sticker mig i ansiktet
Jag älskar dig över allt annat

Du kittlar mig och kallar mig för busunge på ditt hemspråk
Jag är ditt allt

Ofta satt du i fåtöljen med benen på bordet / pipan i munnen och tidningen i knät
Ingen fick störa dig

När du var närvarande var du verkligen där

Ibland kunde jag se smärtan i dina ögon
Den sorgsna blicken som vilade någonstans långt borta
Som såg något vi andra inte kunde se

Allt som du lämnat bakom dig
Alla dofter
Alla ljud
Alla älskade

En dag blir din längtan för stor
Du följer ditt hjärta

Du försvinner i fjärran när du vinkar adjö från tågfönstret
Kvar på perrongen står jag med tysta tårar

Ingenting är sig likt sedan den dagen då du for


Tänker ofta på dig pappa





Fri vers av Aquila
Läst 649 gånger och applåderad av 39 personer
Publicerad 2009-06-14 21:36



Bookmark and Share


  stella
åh så kärleksfullt!
2010-03-16

  Deva
ett innerligt porträtt av en far med dofter och allt..
2010-01-02

  Drömfångare
Aw, vad sorglig! ):
2009-12-28

  Lina Olivia
Personlig. Angelägen. Tack!
2009-09-17

  Sliten
Denna text gick rakt in.

"Du försvinner i fjärran när du vinkar adjö från tågfönstret
Kvar på perrongen står jag med tysta tårar"

så förundrad över hur något kan vara så underbart vackert & fruktansvärt på samma gång.
2009-09-16

  the apache kid VIP
väldigt intimt och vackert, Thanks for letting us (me) in...Lou
2009-08-15

  Gawain
Gudars så smärtsamt fint, jag tror jag just fick en volt eller några tusen rakt i bröstet. Suck. Otroligt snyggt, så målande. Ack,,
2009-08-14

  berxper
En sorgesam dikt - på sitt sätt. Men väldigt fin!
2009-06-17

  Destikado VIP
Att minnas det DÄR, minnet av en doft..Känslan. Väldigt fint skrivet.
2009-06-14

    sårosa
å, jag tyckte om att läsa den här.. och titeln är otroligt vacker, precis som texten ...

och du får på något sätt tobak och otvätatt hår att lukta som vilken dkny-parfym som helst
2009-06-14
  > Nästa text
< Föregående

Aquila
Aquila