Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det blåser en vind genom öknen ikväll


Det blåser en vind genom öknen ikväll

som för toner till dig

virvlar upp sandkorn som lyfter

och sedan lägger sig igen

i den sand de legat sedan urminnes tid

på den jord de alltid bebott


Det blåser en vind genom öknen inatt

Under stjärnbestrött himlavalv viner en vind

en stilla bris

som fläktar slumrande hetta

till svag värme



Det blåser en vind genom staden ikväll

genom gator och gränder hon hittar sin väg

genom öppna fönster och planterade träd

för ihop själar

ensamma ikväll



Blåser det en vind i natt

skänk en tanke till mig

ensam jag är

i öknen

i staden


Känner du vinden

låt henne då omsluta dig

föra dig fram till en plats

där du ser att du aldrig är ensam

I varje bris, känn mitt hjärtas slag

för dig, min kämpe




Fri vers av sirène
Läst 307 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-06-15 20:17



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

sirène
sirène