Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

frihetens låssmed


drömmens apoteos sveper erosion

över varats tusen nålars sigill


mutar sig en glänta i eterns korrupta spöregn

och vallar glåmiga sanningars låsta ok

i den brinnande stjärnans tysta ljusfall

genom poesins bördiga atmosfär

ner i själens mörkdjupa spegel.


Återigen lyser, skimmrar

örnens vingar stolta, vita


och dess skarpa blick navigerar frihetens flykt bort från hyckleriets golgatamarsch längs fåfängans tätvävda högmodsgobeläng.




Fri vers av D S
Läst 383 gånger och applåderad av 7 personer
Utvald text
Publicerad 2009-06-17 11:44



Bookmark and Share


  Sturesdotter
ibland skulle jag vilja bo i en hydda
långt ifrån allt...
2009-07-08

    ej medlem längre
Fint skrivet!
2009-07-08

    Patrique
Slår an min känslosträng - en oerhört vacker o välklädd sak som känns monumental utan att vara pretentiös...
Avslutet "fåfängans tätvävda högmodsgobeläng..." är en brilliant formulering som lägger sista fina smaken till läsupplevelsen.

Tack!
2009-07-08

  L Patrik W Johansson VIP
Borde vara ett motto för den här siten

som skall stå över ingången istället för I som här inträden överge allt hopp eller vad den dammiga översättningen av Dante var

Be well,
LPatrikWJ
2009-06-23
  > Nästa text
< Föregående

D S
D S