bland alla hans Midsommartavlor http://www.broreric.com/default.asp

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en från blocket som säkert kommer arbetas om nu om sommaren Bilden: en av Bror Eric i Hälsinglands näckenbilder bland alla hans Midsommartavlor http://www.broreric.com/default.asp




Romantiska Persiljesmör (Svensk Naturlyrik i Femtakt)

~¤~

Är det någon idé att tänka när
tankarna alltid blir störda

liksom

Bassetts hund äter
upp den fallna plåten i Sheffield
ren lakrits eller blandad är frågan

ditt vatten smakar salta hav och ditt blod som av jordgubbssylt din saliv honungen på vår nya morgons smörgås
fångad i stormens öga

från norr de om lycka och välgång du förnimmer
från öst det som komma skall
och från söder där ännu inte göken gal
från väst strömmar negativa minnen

den som ligger skjuten vaknar upp efter konstgjord andning i sista minuten
de som desarmerar bomben klipper av den rätta tråden så den slutar att ticka i sista minuten

att en vårdag försöka att bland blommarknaden
frösöka
och förbunden resten av sommaren
fröbunden

då band splittras ännu en gång
Paul&Simon
Art&Garfunkel
vad finns då kvar

fröståndet förståndet i 5-takt
5 femtaktsverser och musikens terser
Romantiska Persiljesmör av svensk naturlyrik

vad händer fötter o arma
barn vilka spinkiga ben du har

var barmärtig herr hertig så kanske du får se insidan av mitt lår

ända till fiskfjällen de skinande där de vinterlandskapstalrika åker isfrusna ärtskidor
och tappar farten med istappsstavar
de snösemestrande med de ädelostprydda juvelerna

men det är långt till vintern än, lika långt som det då var till sommaren

LPWJ 05-15/05/09




Fri vers (Fri form) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 1069 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2009-06-19 09:58



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra text och härlig bild!
2009-06-19
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP