Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Såg en video på youtube o kunde inte låta bli... http://www.youtube.com/watch?v=1gFw8OqCmSc&feature=related


"skål till de döda"

Skål till de döda
var min rop i midsommar afton.

då det var fredags bön i Iran.

skål till de döda
o hälsar in de levande
de levande döda
och de som skall dö.

ni slår
o ni slår

men de står
o ni står

stå med oss
på samma sida som din bror
din syster
din far o mor
och mig

slå inte den som står
stå emot den som slår

men slå bara om de slår
o stå hos dem som inte slår

Slå mig, skjut mig
här i bröstet
eller mellan ögonen


skål till de döda
o skål till oss
som skall dö

dö min syster
dö min bror
dö min far o min mor
nu vill jag också dö...




Fri vers av Pilgrim
Läst 231 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-06-21 09:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pilgrim
Pilgrim