Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till Neda som blev mördad under demonstrationerna i Iran...


"Flyg, flyg högt"


Öppna upp dina vingar o flyg,
flyg högt,
högt upp i luften.

flyg högt,
o titta ner på oss
som ligger stilla,
men som en dag
skall flyga
så som du flyger nu.

flyg högt,
ända uppe till solen
var inte rädd
dina vingar brinner inte.
solen är vänlig
o brinner endast dem
som vill ha henne ond.

flyg som en drake
draken jag o du lekte med som barn.
lek i vinden,
rör vid molnen,
gå på regnbågen.

kanske kan du
hitta skatten som är gömd
där den slutar,
men glöm ej
att om du hittar en spegel
och ser din avbild
har du funnit
det vi alla söker efter.

flyg
flyg högt...

( till Neda, world is watching you... )




Fri vers av Pilgrim
Läst 267 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-06-22 11:56



Bookmark and Share


  Mr Lindemann VIP
På något sätt tänker jag här på en vemodig sång som når in till hjärteroten och likt en fågel på flykt lägger sig ned där för att vila ett tag...
2009-07-12

    sunnanvind
vackert o så sorgligt!
2009-07-10

    prima donna
vackert skrivet!
2009-06-28

  Pilgrim
tack. jag till skillnad från många andra känner inte hat när jag ser den videon, jag känner besvikelse, "mänskligheten" , om d nu finns något sådant, har sjunkit så långt att man dödar de som ska bygga framtiden. älskar bilder på folk som hjälper poliser som för några minuter sedan slagit dem... ( kärlek vinner över hatet )
2009-06-26

    ej medlem längre
Mycket vackert..
jag kan bara säga
för NEDA
har jag endast tårar
tårar
o inget mer..
må hon vila i frid, underbart vackert skrivet!
2009-06-23
  > Nästa text
< Föregående

Pilgrim
Pilgrim