Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
;-)


Midsommarfacit




Lycklig, så lycklig
i midsommartid,
dansat med vännen
så nära bredvid.

Plockat små blommor
bundit en krans,
sju sorters fauna
vid dikesren fanns.

Varvat och blandat
björkris och fläder,
lockat med snapsen
uti vackert väder.

Trädd uppå skulten
vid blomsterklädd kulle,
sommarkjol, lattjo,
precis som det skulle.

Hoppat små grodor
på marknad i Sala,
tvätten och byken
vid enbuske skvala.

Grillen är påtänd
gästerna glada.
Jäntor från Småland
trenne med svada.

Sjunger gör Egon,
Kärrman bestämt.
Lasse med Vinga
har också uppstämt.

Allsång i buschen,
dans uppå logen.
Vidbränt är köttet,
öppet har krogen.

Jordgubbe, grädde
står på tapeten.
Kaffe med konjak
serverar atleten.

Golvet det gungar
i morgonens strålar,
höjer trött glaset,
för midsommar skålar.

Lycklig, så lycklig
i midsommartid,
prinsen är fångad
och ligger timid.






ME/09

























Fri vers av Madjori
Läst 297 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-06-22 19:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Madjori
Madjori