Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett litet utkast...


Morgon





När morgonen stundar,
i solens café,
rödhake, lillskata,
blåmes vi se.

Daggängens älvdans,
lagt sig till ro,
doften av fauna,
runt husknuten bo.

Upp stiger morgonens,
kuckellikuuu!
Tuppgubbe, vakna!
snart klockan är sju!

Hön-Agda värper
äggen med fart,
snipp snapp i ko-rum,
snart allting är klart.

Mjölken serverad,
grädde lätt skummad,
ystad är osten,
som tiger förstummad.

Bakat är brödet
grönfoder hackat,
saltsilla ligger
i matlådan packad.

Filten på backen,
björkskogens mumma,
Aromtårens kaffe
i gryning sig gömma.

Gubben ska snart
vända å´sta,
jobbar och sliter
för kärringa gl´a.

Klirr uti kassan,
sexton är ungar,
pippar febrilt, så att
kåken den rungar.

Mättas ska munnar
uti långan rad,
middag serveras på
överjäst spa.

Tvätten den bykas,
vid iskaller å.
Nutidens ungdom
det ej kan förstå.

När morgonen stundar,
i solens café,
rödhake, lillskata,
blåmes vi se.







ME/09
























Fri vers av Madjori
Läst 345 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-06-29 20:55



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Madjori
Madjori