Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ur djupen



dom är så tyngda utav miljoner synder
att dom spikar upp mig på korset

anställer konstnärer att skriva vackra hymner
kodar sitt fiffel i binära koder och morse



jag tror dom skäms, det skulle jag ha gjort
men vem vet? dom är trots allt min motsats

det är dom som styr och vi som ror
och världens förnedrande lön är otack



paraden går i otakt för dom för befälet
och jag hänger kvar här på den T-formade pålen

jag fäller en tår i det åskande vädret
men har hoppet i behåll, för dom har tappat tråden



våren är i stundande och folken tar sats ur djupen
jag dyrkar upp mina stigmata-spikar

vi har rätt till världen, för världen är stulen
snart ska deras bleka jävla lik vitna












Fri vers av Staffan Welroos VIP
Läst 204 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2009-07-01 08:20



Bookmark and Share


  Roula O
en riktigt bra text, som du avslutar så himla fint...gillas!
2009-07-12

  peter markurth
oerhört bra
2009-07-02

  Miss Mod
Läser och njuter av din text.
2009-07-02

  Junitvillingen
Tack för intressant och SÅ talande läsning!!;-)
2009-07-01

  Sturesdotter
vi har rätt till världen, för världen är stulen


de raderna stoppar jag ner för att ha till dagen idag
2009-07-01
  > Nästa text
< Föregående

Staffan Welroos
Staffan Welroos VIP