Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Supernova





Såhär är
jag
kvar i mitt sista andetag
av sjörövareder
det blir ingen dödsbädd
för kontinenterna samlas för en
själarringning
väck hela min planet
de ska få
korsa hav
och tvätta blodiga lakan
framförallt kommer de alla
att möta ögonljus
och slicka i sig passionsfrukt
rinnande
ner i öronsnäckan
och all
världens
sorg
ska brinna
upp
upp
upp
och ut
i världsrymden
den ska promenera sin väg bort
över vintergatan
där asfalten brinner fotsulor
och upp på trottoaren till
absolut ingenstans vodka
jag ska få
supernovor att falla
i min kropp
jag ska fylla mig
med supernovor
så att jag skiftar i grönt
tills jag hör till de våldsammaste händelserna
i universum igen
vi behöver
exploderande stjärna
min själ ska få
slungas ut i universum
genom ljusår
förbi
mänskligehetens
sorg
mänsklighetens
vrede
för att ta tillbaka det som är vårt
som äventyrsresare med destination
kosmos
jag ska få systrar att flämta av fastigheten
då vi ännu en gång
kastar oss ut
i en svart värld för att hitta
lysande solar
i blickar
i handleder
i artärer
i anden
jag ska bli så klärvoajant
att jag ska hitta alla de förlorade
och ge de gömda vad de villa ha så innerligt
att vi alla får migrän
ett enda ord som alla skriker sig
törstiga efter
som haven
skiljer åt
och diktaturen blåser ut
som ett
morgonljus
det enda som egentligen
tillhör oss
det enda vi aldrig ritkigt kommer att förstå
jag ska söka
och jag ska finna
det som fattas mig
det ni äger
frihet
ska jag slåss för
explodera
som en supernova
vare sig det handlar om jordens undergång
eller bara i
ett ljusspektra
i oerhörda mängder av energi
ska jag växa
från ingenting
från förtvivlan
och hopplöshet
för att rädda mänskligheten
och för att rädda den sista
flämtande lågan
som håller mig vid liv
blicka uppåt
i natt rymmer jag
med himlens konstellationer
gör mig en stjärnebild

















Fri vers av om en Siri
Läst 373 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-07-01 17:38



Bookmark and Share


  Lasseman VIP
Jag bara suckar njuter.. och suckar igen av din härliga text Sunshine .. kram och applåder
2009-07-24

  elden
Du är min stjärnbild, du är redan utplacerad på stjärnhimlen.
Jag avgudar ditt sätt att skriva, allt brinner och exploderar
2009-07-01
  > Nästa text
< Föregående

om en Siri
om en Siri