Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

silverregn




du glömde ett halsband här

med pärlor av plast

pärlor som var lika falska som du


tråden slets av mellan mina fingrar

och pärlorna blev ett glittrande

silverregn


de smattrade mot golvbrädorna

och jag log




Övriga genrer av Vinnie
Läst 630 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-07-01 22:50



Bookmark and Share


  Asleep
För övrigt fick jag inte alls en känsla av melankoli när jag läste detta. Mer insikt, vedergällning och tillfredställelse.
2009-07-22

  Asleep
Jag blir förvirrad av att du beskriver pärlorna som ett silverregn, dvs. som ngt vackert samtidigt som du skriver att de är falska. Men det kanske betyder att de kan ses som både ngt bra och dåligt. Det passar inte så bra till texten men min tanke är att det borde vara tvärtom. De borde varit vackra när de satt ihop, fast de var falska, liksom tillsammans bedrar de ögat och sedan när de slits itu kan man granska varenda liten pärla och se hur falska de egentligen var. Haha, har en tendens att överanalysera texter :S Men den är hur som helst bra, kan säkert tolkas på många sätt.
2009-07-22

  viunderregnmolnen
jag har en grej för metaforer (även om du kanske inte alls menade så som jag låtsas att du menar men det gör inget)

i vilket fall som helst så är det inte riktigt okej att du alltid har någon slags melankoli i dina texter för jag tror att du är en såndär som kan skriva lyckliga texter som liksom smittar.
jag tror att du kan det men det gör du inte och det är inte riktigt okej även om jag råkar älska dina texter i allafall.
2009-07-03

  Noomi Henning
jätte fin dikt vincent <3
2009-07-02
  > Nästa text
< Föregående

Vinnie
Vinnie