Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sten, sax, påse

hon sa:
hela livet handlar om att välja
- stolthet att svälja -
sina strider

jag bet ihop och tystnade
låtsades att jag lyssnade

hon torkade mitt näsblod
såg på mig med besviken blick
sa att jag aldrig aldrig fick
handla innan jag tänkt
hur illa jag än blivit kränkt

åren gick
"vad stor du har blivit"
och de sa:
det är okej att
bli trampad
stampad på
och pappa sa
"slå inte tillbaka
ät nu upp din kaka"

men jag tänkte slå tillbaka
jag vet när det passar att hugga
spotta riva, bita och tugga

jag kom inte hit för att le
spela död, vara passé

vilka de än var,
små, stora, rika,
fattiga och talrika
så slogs jag hårt
- det var inte svårt

och jag trodde inte på gudar
änglar eller helgon i skrudar
trodde bara på mig själv
- nej, inte trodde, visste

när de kastade sina stenar
hade jag ingen påse
och när de höjde saxarna
hade jag ingen sten
- men jag la mig inte ner
utan kände bara ilskan mer

jag tänker aldrig välja
tänker aldrig svälja

stenen krossar jag enkelt till sand
om saxen knyter jag ett band
påsen river jag itu med en hand
förvisar dem från mina drömmars land

för er skull tänker
jag inte le
inte vara passé

för er skull spelar jag inte spela död
för ni kan aldrig släcka min glöd






Bunden vers (Rim) av Vinnie
Läst 487 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-08-14 19:32



Bookmark and Share


    utloggad
helt tagen, jätte fin.
2011-08-14
  > Nästa text
< Föregående

Vinnie
Vinnie