Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till dig som jag kanske aldrig hade, som kanske inte ens är någon jag träffat, och som jag aldrig får. Vem har rätt att namnge stjärnorna? Allvarligt talat. Skriven på olämpliga preparat som antänder blodet.


kryddor från hennes trädgård

igår andades jag in
- och ut mellan läpparna -
kryddor från
hennes trädgård

valvet
som en gång varit blått
är klätt i mörk sammet

nålsting i silver
andas in, håller kvar
det förflutna
i bakhuvudet
hör jag hennes skratt klinga
- vilka minnen bleknar? inga
inga
inga alls

valvets skimrande
punkter blir lysande
linjer i det svarta
för med kosmiskt bläck
skapas bländande streck

igår andades jag in
och ut
- förnimmer hennes ljusa hår
hjärtat slår, undrar varför nån får
namnge tusen strålande ting
utom räckhåll, som vi kretsar kring

aftonstjärnan skulle bära hennes namn
himlens starkast brinnande fragment
hon som jag förlorade, som jag släckt
just för att jag själv aldrig räckt

det hörs så många ljud
från där solen går upp i öster
men ångern överröstar alla röster






Fri vers (Fri form) av Vinnie
Läst 499 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-06-12 20:47



Bookmark and Share


    Ken Cassel
Jo, jag har namngett min egen stjärna däruppe på himmelen
Jag kallar den för Venus!
:)
Jag skojar bara!
Venus är min planet i vågens tecken!

Med vänlig hälsning

Ken
2011-06-12
  > Nästa text
< Föregående

Vinnie
Vinnie