Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

barnsömn

"sömn är helig" sa mor
"du får aldrig störa någon som sover" sa mor

det gör jag heller aldrig
har aldrig gjort
inte ens min hustru väcker jag
när kroppen kände den bort

kanske dumt
men heligt är heligt
som ett löfte

men betrakta sömn
kan jag göra
min hustrus tillexempel
den är skön

eller som nu
den lilla totalt avslappnade
barnbarnsflickan i sin vagn

en fjortonmånaders ljuvlighet
snusande i skugga från sommarhettan

jag böjer mig fram
nuddar försiktigt kind
lyss till koltrastmusik

när flickan vaknar
skall blåbär plockas
barnvagnshjulen står däri






Fri vers av Ingmar Hård VIP
Läst 229 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-07-02 09:34



Bookmark and Share


  Christine Sabel
UNDERBAR!!!!
2009-07-02
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP