Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag jobbar som barnvakt. man lär sig iallafall mycket.


Trötthet är...

Trötthet är
Att efter promenaden med
Familjens glada jycke
Stiga in genom dörren
och inse
Att huset är fullt av mjöl

Trötthet är
Att plötsligt befinna sig
framför ett mjöligt och gråtande flickebarn
och behöva säga förlåt
för din frånvaro

Trötthet är
Att inse att dammsugaren
inte får plats i
trappan gjord av heltäckningsmatta
och att någon spillt kaffe
på din enda avkopplande faktor

Trötthet är
När man ligger på
den smuliga soffan
och inte längre kan
känna skillnaden
mellan din sprängande huvudvärk och din skenande puls

Trötthet är
Att bara helt plötsligt
inte orka
Skriva.




Fri vers av Fenomena
Läst 368 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-07-02 13:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Fenomena
Fenomena