Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dröm<br>


Ett armband åt katten

Jag behövde en nystart så jag anmälde mig till allmäna kursen. Min mentor Bosse förklarade matsalsrutinerna och vikten av att deltaga i introduktionsdagen samt gav mig skåpnycklar. Jag glömde genast den ena i låset och slarvade bort den andra, förklarade att jag trodde på fri undervisning och att jag kände mig lite krasslig. Gick och la mig och missade syslöjden.

På kvällen kom pappa och ställde till jamsession med de tyska träblåslärarna. Det var ett väldigt flyttande av robusta notställ och smattrande på skedar men nog svängde det emellanåt. Problemet var bara att jag aldrig hann hitta någon fungerande stråke.

Nästa morgon satt han vid bordsgaveln och bredde ut alla sina kaffefat. Kom så småningom på att han skulle maka sig lite så att jag fick plats på hörnet. Jag fick ett nålbrev med mexikanskt tygfodral. Inuti låg tre flätade trådarmband, såna som man köper på festivaler. Ett färgglatt till mig, ett gråbrunt med orange inslag till min dotter och ett litet till katten. Jag tänkte att du kanske helt enkelt hade tagit min plats på slöjdlektionen.

Samtidigt började pappa prata om din morbror och då satt du bara där vid mitten av bordet. Som hos da Vinci. Jag mötte din blick, snabbt som i verkligheten, strök mig över näsan. "Vi tar det där sen Ylva" sa du, sotto voce. Jag blev rysligt generad och hastade genast ut genom matsalen.

 

 




Prosa av Nanna X
Läst 1451 gånger och applåderad av 24 personer
Publicerad 2009-07-06 10:59



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Som att hinna hitta nålar i höstackar... Hur "du" kommer in i bilden blir lika gåtfullt som hur bägge nycklarna kan glida en ur händerna... [kanske nyttjades till nyckelharpa?]
2014-06-02

  lodjuret/seglare VIP
Fri undervisning. Fri när- och frånvaro är det väl för katterna i riksdagen.
2013-06-14

  TrollTörnTrappan VIP
Du slår an en omedelbar närvaro som du behåller hela vägen... inga pedagogiska stopp för bakgrundsutläggningar. Berättandet sker självklart inifrån huvudet, vilket känns intressant, och skulle kunna funka genom en smärre roman.

Personligen tycker jag det verkar minst lika vardagligt som drömlikt, eller rättare sagt som den första kvarten av en bra film - innan man börjat förstå riktigt hur scentrådarna hänger ihop (oavsett ifall de gör det här eller ej). Återkopplandet till t ex syslöjden kommer ändå snarare än man anar.
2009-07-07

  Inkarasilas
Freud har en fieldtrip, eller eurotrip, eller bara trippar i högklackade skor och blå ögonskugga, gillar det här. Rörigt som i ett huvud.
2009-07-06

  halmstrå
det är ju ingen större mening med att börja på något man ändå inte tänker delta i...
om det inte är för att upptäcka just det, eller något annat man håller på med för att slippa leva som man vill.
....
Det är ett bra flyt i din prosa!
2009-07-06
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X