Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

116. Bär varandra nära hjärtat




Det gör ont att dömas
av andras domar
Det lägger sig som stoft
på själens vingar
och tynger ner oss mot jorden

Från den eviga kärlekens värld
är tonen annorlunda
Bär varandra nära hjärtat
Detta är Kristi lag

Bär varandras bördor
Bed för och tjäna varandra
Detta är kärlekens lag

Kristi lag ger oss vilja
att finnas till för andra
Kärlekens lag skapar förtroende
och gör livet lättare att leva

Från den eviga kärlekens värld
är tonen annorlunda
Domen har gått förbi oss




Fri vers av Maria T
Läst 333 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2009-07-06 11:04



Bookmark and Share


  Cosmic Johanna
Fint budskap som flyter fram här på poeter.
2009-07-16

  anji
Underbar :)
2009-07-15

  Eaglemountains VIP
Endast EN får döma .....

Och om kärleken får råda, då glöms allt som tynger bort .....
2009-07-07

  Roula O
underbart vackert språk och ljuvlig text...gillar dina dikter vännen.
2009-07-06

  KristinaE
Vacker, vacker och skönt livgivande att läsa! Där, till kärlekens nära tillit vill jag fara.
2009-07-06

  walborg
Du är underbar Maria i Dina andligt rika texter - blir lycklig varje gång jag hittar något Du skrivit. Och här igen det angelägna - den som är syndfri må kasta första stenen, som Jesus sa, när pöbeln ville stenkasta en kvinna. Historien upprepas hela tiden, och vi behöver Dina ord här på sidan Maria!!!!!
2009-07-06

  rebecca d
både högtidligt och ömt språk, som passar så bra med innehållet!
Bravo!
2009-07-06
  > Nästa text
< Föregående

Maria T
Maria T