Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den är en kommentar...


Den heter inte "Meningen med livet"

Vad tjänar livet till
Med bortblåst mening
Utan inlevelse
Förlorat syfte
Påverkan
Samverkan
Medverkan?

Hur kan vi få svar
Utan att tänka
Facit i hand
Förlorad diskussion
Uträknat
Schablon?
- Homo Sapiens?

Hur lever de små
Under ständig uppsikt
Inskränkt frihet
Underordnat
I kontroll
Lyckligt
Öppet?



Ett diffust moln av obesvarade frågor
Vad är lösningen;
Renodlad lydnad
Behärskning
Acceptans
Balans
Liv?


- Lev
Öppenhet skapar betydelse
Diskussion leder närmare sanning
Medverkan hand i hand med syfte
Lär av våra små
Lev
Är det inte därför vi finns till?




Fri vers av julgranskula
Läst 395 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-07-06 21:37



Bookmark and Share


    obscura
så livet är meningen?

nice dikt, djup.
2009-07-11
  > Nästa text
< Föregående

julgranskula
julgranskula