Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

till Calin (Mazurka del II av II)




Du är den Sista Glädjen Jag har Kvar i Livet (En Mazurka av Kyla och Värme genom Tiden)

~¤~

Vår Macrokärlek är antibiotika mot alla världens microorganismer in heat and in cold

Det är 28 grader varmt ute
men inne i mångas hjärtan är det 10 minus
så egentligen är det bara 18 grader
och halvkallt

hela värmen i den här utmärkta uttänkta dikten
som en vägskylt invid den svenska landsvägen
till en semesterort någonstans pekande
sägande Vackerheten 10 meter
skall värma alla i vintertid som sommar som senare
så att alla isar smälter inombords
som ute på sjöarna

rosa cirrus, uppe i himmelens ljusblå cirkus
genom siroccan och ner genom golfströmmen
tjälad mark blir som nyfunnen vårspröd där
elden fryser till istappar istället för den vita glöden...

...av insikten att det fortfarande finns glädje i världen

till medsystrar i nöd som delar livets bröd
och medbröder som samlar, odlar och fiskar
och vet att i livet är döden det sista

Vår Macrokärlek är antibiotika mot alla världens microorganismer in heat and in cold

Du är den sista glädjen jag har kvar i livet i en Mazurka av kyla och värme genom tiden

LPWJ 06-07/07/09




Fri vers (Fri form) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 453 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-07-07 19:39



Bookmark and Share


    Patrique
Ser jag "Mazurka" flyger tanken alltid till Chopin men nu är det inte musik vi talar om istället denna förträfflighet...
Inne i dess mitt rader som är så väl valda

"rosa cirrus, uppe i himmelens ljusblå cirkus
genom siroccan och ner genom golfströmmen
tjälad mark blir som nyfunnen vårspröd där
elden fryser till istappar istället för den vita glöden...

...av insikten att det fortfarande finns glädje i världen"

Glädjen finns...ofta i de klara riktade rader du frikostigt tillägnar.Nog är hon en glädje Calin...

Livfullt skrivet,lätt att njuta !
2009-07-08

  Miss Mod
Imponerande förklaring, hyllning och ett stort hot mot microvärlden.
2009-07-07

    ej medlem längre
snyggt!
2009-07-07
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP