Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bilden: The Dream av Henri Rousseau 1910




Ny Dikt Helt Utan Titel eller Ram

***

Från vilken av universums vinklar ser du
om du inte ser att hon är solälskad
och hennes halvbruna kropp
men det finns mer därunder

Jag skådade en blomsterprakt i köket
sedan en tavla som målaren målat
som kallades konstnär för hans verk
var så subtilt och sublimt bra
och han hade målat den i 1000 månar
men jag skådade ut tre steg från min ytterdörr
och lade huvudet på sned
jag tyckte jag sett den vinkeln förr
gick sedan in och jämförde den med
det vackra mästerverket och, jo minsann
de hade fina subtila och sublima blommor då med, kan man se
i trädgårdens trånande omvårdnad

Modellen i hans andra verk
satt i hans trädgård uppe på piedestal
men jag har hört att hon fick ha
en stol så att häcken inte led för stora skador
ja skönhetens blommor ska man alltid vara rädd om

Från vilken av universums vinklar ser du
om du inte ser att han älskade henne som solen
och hennes halvbruna kropp
men det finns mer därunder

som i hans målning sken opp!

ovan konstnärsstolen

LPWJ 08/07/09




Fri vers (Fri form) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 596 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-07-08 02:04



Bookmark and Share


    Patrique
Beskriver man sol,trädgårdsfantasier och betraktar stort måleri på detta sätt vill jag sjunka in i duken i samklang med dina ord.

Tror dagen blir bra efter den start Du givit !
2009-07-08

  Sturesdotter
vackra rader och en vacker målning

verkar som om diktjaget lever i en vacker sinnesstämning med varm kärlek nära i själen
fint
2009-07-08
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP