Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Prinsessan i det högra tornet...

Som i alla sagor, så sitter den vackra prinsessan inlåst i det högra tornet i väntan på att någon tapper riddare ska komma och rädda henne därifrån
Och som vanligt så är det en eldsprutande drake som är hennes fångvaktare
Så i sin väntan på att något ska hända så sitter hon där uttråkad och pratar i telefonen
Hon pratar med drottningen
Sin mamma
Och hon säger
Kommer det ingen riddare snart och räddar mig så kommer jag att försöka rymma härifrån
Står inte ut här längre för tiden bara går och jag får bara gå här fram och tillbaka
Är skittrött på det.....

Precis i det ögonblicket så slås dörren sönder in till hennes rum
i ett kras
Där står en stor och vackert stålig riddare i svart som presenterar som Klas
Och han säger
Kom nu min fagra prinsessa för nu är det bråttom
Jag lyckades få draken att somna med lite sömnpiller i köttbullarna som jag gav till honom
Men han lär vakna snart och då lär det bli knas
Så min älskade
Sätt fart

Sedan tar han bara tag i prinsessans ena hand medan hon skriker till drottningen i telefonen
Mamma, mamma
Det är nu som det händer
Jag blir just nu räddad av en vacker och ståtlig riddare till man
Mamma, mamma, det är nu som sagan blir sann
Mamma
Vi får höras lite senare
Sedan så tappar hon bara telefonen på golvet när hennes riddare till prins släpar iväg med henne ifrån hennes så kallade
säkra borg
där hon har varit inlåst under så många år
Inlåst i det högra tornet
Men numera är hon försvunnen med prinsen utan ett endaste spår....

Som i alla sagor......

Ken Cassel
8/7-09.




Fri vers av Ken Cassel
Läst 268 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-07-08 16:14



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel