Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gud bor inte i tempel byggda av människohand


så nära
dock så fjärran

det vackert skapade
och levande tro

religionens ramar och ritualer
efterföljelsen i vår Herres fotspår

anpassningens underordnande
kärlekens och frihetens lydnad

strukturer dogmer byggnader
och Messias vi väntar




Fri vers av rebecca d
Läst 269 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-07-09 09:55



Bookmark and Share


  rebecca d
det hebreiska ordet för välsignelse och böja knä är detsamma!
2009-07-09

  rebecca d
bara i underordnande kan man ta emot. när jag underordnar mig kärleken tar jag emot den (om jag inte erkänner den andres makt att ge mig...hur ska han då kunna ge mig?), särskilt Guds. Att människor sedan utnyttjar detta, vi är ju så vilse o syndiga o förvränger allt...och inte förstår...är en helt annan sak
2009-07-09
  > Nästa text
< Föregående

rebecca d
rebecca d