Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag var på ett skrivarläger i Sorsele för några år sen. Där fick vi en uppgift att skriva en dikt om en sten. Alla fick välja en var. Först gick det verkligen inte att skriva någonting, för ärligt talat. En vanlig grå sten är inte så inspirerande. Men så


Magmatisk

Innan du föddes var du malm under jordens yta.
Du tvingades upp mot solen när kontinentalplattorna möttes och skapade berg.
Du blev en del av det berget,
en del av helheten på jorden.
Du nöttes av vatten och vind,
av de eviga krafterna.
Tappert kämpade du mot dina övernäktiga fiender tills du bröt dig loss.
Du sörjde din förlorade helhet när du fördes med inlandsisen mot en okänd verklighet.
Sakta färdades du genom landskapet tills din påtvingade reskamrat lämnade dig.
Utan helhet,
utan berg
och utan den bedövande kylan vid södra E12:an.




Fri vers av Izabelle Holmgren
Läst 229 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-07-10 14:23



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
se det var en text som heter duga
gillar särskilt det lätt humoristiska slutet
trenne violer får den, från Flen
2010-01-09
  > Nästa text
< Föregående

Izabelle Holmgren
Izabelle Holmgren