Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
till samma vän, igen


Linnea, jag ser hur du lyser

Linnea, Linnea om morgonen,
vet inte dagen än
hur kvällen kommer bli

och jag är säker på att han älskar dig

Men Linnea, du måste tro,
på allt du innerst inne vet
för han kommer inte tala
han kommer inte le, så länge du tvivlar

Jag vet inte varför du tvivlar,
När du egentligen vet

Linnea, Linnea han ser dig,
genom ett tunnt, tunnt papper,
han kan skönja dina konturer
när du rör dig genom rummet

men han ser inte allt som dina ögon tror
att de förmedlar utan
att låta munnen tala,
och så rädd som du är linnea,

Så är han ännu räddare

Välj att våga Linnea,
du har allt du behöver inom dig

I ditt hjärta finns det facit,
du förgäves söker i text
och inga ord kan någonsin sälja din sanning,
eller ge dig de bevis du behöver

Men om du vågar sträcka ut din hand
och riskera att han inte tar den,
så möter du sanningen du söker

och all kärlek du ger, är fortfarande din
all kärlek du känner kan ingen ta ifrån dig




Fri vers av amarcord
Läst 655 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-07-10 23:08



Bookmark and Share


  Marlene Anna Linnéa
det här känns jättemärkligt.. för det känns som om jag skulle kunna ha skrivit denna själv. det är så mycket jag känner igen, både i språket, i tankarna och i känslorna.. inte så konstruktivt kanske, men det kändes bara så härligt att få läsa!
2009-10-21

    obscura
fruktansvärt vacker titel och dikten fortsätter på det spåret
2009-07-25

  Gunilla VIP
'Hellre lyss till den sträng som brast
än att aldrig spänna bågen.'
Kommer inte ihåg ursprungskällan
till dessa visa ord,
men du gestaltar dem med
styrka och värme!
2009-07-20

  billie
nu räddade du min dag.tack.
2009-07-11
  > Nästa text
< Föregående

amarcord
amarcord