Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pale Fire (1962) is a novel by Vladimir Nabokov.
The novel is presented as the publication of a 999-line poem in four cantos by a famous American poet, John Shade. Bilden: V.V.N. (1899-1977)




Vitnande Eld: Canto II:XXIII (V.V.Nabokov)

~*~

Och så kom det en slags reseskildring:
En värd med narration oss tog genom dimman  [430]
Av en Marsnatt, där billyktor i fjärran
Närmade sig och växte likt en utvidgande stjärna,
Mot det gröna, indigoblå och solbrända havet
Vilket vi hade kring trettiotre bevistat,
Nio månader innan hon blev född.  Nu var alltsammans
Peppar och salt, och kunde knappt erinra mig allt
Av det där första långa strövtåget, den obarmhärtiga natt,
Gruppen av segel (bland alla vita ett blått
Skar sig underligt nog mot havet, och två var röda),
Mannen i den gamla blazern, smulande sönder bröd där,  [440]

Vladimir Nabokov 1962

LPWJ svensk version 11/07/09




Övriga genrer (Översättning) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 417 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-07-11 05:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP