Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

117. Samuel, Samuel




Herren sade till Abram
Gå ut ur ditt land
Han sade till Jeremia
Frukta inte
Han ropade på Samuel
Samuel, Samuel
Han sade till Petrus
Var inte rädd
Han ropade till Paulus
Saul, Saul

Herren kallar också oss
till sina lärjungar
bara vi ville lyssna

En dag tar Mästaren
sin lärjunge vid handen
Då står lyckan där
som blomman vid vägen

Lyckan över att Mästaren
är syndares vän
Lyckan över att få tjäna
på den plats där Han vill
Lyckan över att vi alla
är lemmar i Kristi kropp

En gång när tiden är mogen
lossas alla förtöjningar
och Andens farkost seglar ut
på evighetens solbelysta hav




Fri vers av Maria T
Läst 309 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-07-12 16:11



Bookmark and Share


  Jaseph
Tack för denna viktiga dikt, med bibliska perspektiv på kallelsen och inte minst en påminnelse om vår kallelse. Speciellt fastnar för orden "En dag tar Mästaren sin lärjunge vid handen då står lyckan där som blomman vid vägen". Tack!
2009-08-26

  Michaela Dutius
En innerligt vacker och sann dikt...en dag kallar Han på oss...
2009-07-30

  walborg
Du kunniga kloka djupt andliga poet - innerligt tack för denna påminnelse att vara vaksamma när Mästaren kommer och tar oss i handen och vill något med vårt liv - i gemenskap med alla troende ...
2009-07-12

  Roula O
en mycket vacker beskrivning...kärleksfulla och tröstrika rader...
2009-07-12

  aol
låter så trösterikt
2009-07-12
  > Nästa text
< Föregående

Maria T
Maria T