Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en ärlig fasad



eftersträvade perfektion
fann inget mänskligt
bara trötta, uttryckslösa motiv
byggde en fasad av glas
du såg igenom den

och när känslor hann ikapp
var jag redo att fly dem

ville leva
inte bara finnas till
ville bli sedd och orka se andra
ville skratta
ville le
och göra det med ärlighet
men
det saknas övertygelse och
jag kan inte ljuga


lovade försöka, hoppas, tro
låta ljuset reflektera sanningen
solen stråla genom glaset
hindra fåglarna från att flyga in och
tiden visa min vandringsled

men den är livslång
och jag dödlig


sorglös
okomplicerad
envis
och stark
vem är jag för dig?

kanske har jag blundat
för den jag visat mig
vara


här är jag fast
trygg
och osårbar


hjälp mig ut!


ge mig kraft att rämna fasaden
fly ut ur staden
orka skratta
orka le
men göra det med ärlighet




Fri vers av Mandelma
Läst 311 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-07-12 17:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mandelma