Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ösregn

genom ett häftigt takdundrande regn
förnnimmer jag overkligheter
feberdrömmar växlar skivor som förr i tiden

rasp-rasp-rasp
fan det funkar inte

upp från lägret
knuff på grammofon
Louis kommer igång igen

nu dånar det riktigt på taket
himmelsportarna står öppet vida
vattensipper vid skorsten
luktar sot mitt i trumpetsolot

vadvardethonhettenu
flickan jag drömt om
hon som försvann i störtskuren

så svettig
klibblakan
och raspraspet igen från grammofon

tillsist somnar jag på riktigt
vaknar matt
var kom allt ifrån




Fri vers av Ingmar Hård VIP
Läst 220 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-07-13 14:21



Bookmark and Share


  Gawain
Cool. Säg mig, var det herr Armstrong som åsyftades här, Louis Armstrong? Han är en av min afå hjältar i vardagen. Han och regnet.

Wow. Pust. Mycket, mycket känsla.
2009-08-07
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP