Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

 




Doften av kvinnlighet

 

 

 

dofter har sina eget språk,eget alfabet,eget bokstäver
det finns i olika sorter av dofter
precis som kvinnor

för det finns dofter som ber
dofter som porlar
dofter som viskar,suckar
det finns
aggressiva dofter
fredliga dofter
härliga dofter ,
och barbariska dofter som angriper oss på olika sätt
men den civiliserade doften som bär med sig naturlig kvinnlighet förför oss mest...


Männen spelar en viktig roll i bedömning av dofter
och samma sak i bedömning av kvinnor
jag menar att mannens näsa är kopplad till sitt eget kultur,
upplevelse och på hur mycket han bär graden av civilisation

det finns män som föredrar dofter som viskar
några av dem föredrar parfymer som skriker
några av dem föredrar dofter som mördar..

dessutom är kvaliteten på våra relationer till kvinnor spelar en roll när det gäller föryngring av parfym, som övertygar oss

för doften av de kvinnor som vi älskar är en sak
och dofter av de kvinnor som fyllde fyrtio år är en annan sak

men för mig
ibland tycker jag om dofter som antänder eldar
och i vissa fall, gillar jag dofter som verkar ha glömt att tala..
ibland tycker jag om dofter som träder med mig i en lång dialog

men min första och sista alternativet i frågan om dofter
så..
jag älskar och föredrar kvinnan-molnet
som går ur badkaret bärande på sin kropp endast
doften av kvinnlighet
och vattendroppar




Prosa (Prosapoesi) av issac.a.m
Läst 261 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2009-07-14 18:29



Bookmark and Share


  Roula O
en mäktig och underbart vacker sista verse...så skall kvinnan dofta och vara naturlig...för skönheten kommer inifrån, anser jag..
2009-07-18

  Sladjana Zubcevic
Vackert!
2009-07-17

  aol
vackert skrivet sista versen mästerlig
2009-07-15

    vide
"doft av kvinnlighet".... kanske ska man inte förstöra den med dyr parfym...??? Om det är den bästa, som du skriver... tänkvärt....
2009-07-14

  Junitvillingen
Slutet tar texten till höga höjder ovan molnen - otroligt väl poetat:-)
2009-07-14

  peter markurth
väldigt välgenomtänkt , av hög kvalitet
2009-07-14

  Suzy med punkterna
Förtjusande tankar du klär i vackra ord
2009-07-14
  > Nästa text
< Föregående

issac.a.m
issac.a.m