Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
;-)


Vippelli Ärla





Vippelli Ärla,
svart och vit.
Springer på smalben
båd hit och dit.

Tar sig en masklunch
uti rabatten.
Flygfän och småkrafs
desserten för natten.

Vippelli Ärla,
stolt sen spatserar.
Söker sig maka
och ungar planerar.

Bygger ett bo
av allt han behöver.
Tar sig en stänkare,
daggfuktig klöver.

Vippelli Ärla,
stjärtfjädrars kung.
Vyssar och vaggar
småglin med gung.

Lär dom att flyga,
vippa på stjärten.
Dra upp små maskar
släppa av fjärten.

Vippelli Ärla,
svartvit och grann.
Stjärtfjäderns vippa
vår kärlek ju vann.




ME/09















Fri vers av Madjori
Läst 272 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-07-15 14:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Madjori
Madjori