Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Katt tanke

Brusande vindar mot de kalla tegelväggarna, en oavbruten energi från en kulspetspenna och ett svagt glimmer från ett par klargula kattögon, mina ögon. Jag hade lagt mig till rätta på en av familjens vita utomhusmöbler och snusat förväntansfullt i den kalla september natten. Matte har sina ”skrivperioder” igen. Nu är det jag som blir offer för hennes fantasilösa poem om universum, livet, döden och allt annat hon inte förstår sig på. Varför ältar alla människor om livets alla omöjliga frågor? Jag tycker dom borde vara nöjda med allt dom har och inte tråna efter mer att ha kontroll över. Men vem lyssnar på mig, jag är ju bara en katt.




Övriga genrer av Sofiapoema
Läst 530 gånger
Publicerad 2005-10-02 23:30



Bookmark and Share


    ingvar VIP
Jag fattar Dina rader som utslag av (en stor portion) självironi. Att kalla din diktning fantasilös var väl att ta i ändå. De fantastiska fantasierna, som Du uttrycker - ofta på ett häpnadsväckande fantastiskt sätt - är så fantasifulla att man ibland tror sig ha hamnat i fantasin och inte i verkligheten.
Ingvar
2007-09-05

    ej medlem längre
Joo...dennna dikt skulle vara fin ur en katts synpunkt...men du borde nog kolla särskrivningarna och öva lite på det...ibland är det lätt att en sjuksköterksa, blir en sjuk sköterska. Bra annars och fint tänkt!
2005-11-05
  > Nästa text
< Föregående

Sofiapoema
Sofiapoema