Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

solen bländar alla flinar

många tror på mitt engagemang
jag har alltid haft lätt för
tristess


om jag tänker på dig
varje gång varje gång
de andra ligger ovanpå
uför går ganska hastigt


kanske vaknar jag då
en morgon solen skiner!
och du ligger kvar.
























Fri vers av Elin Katten Lo VIP
Läst 297 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-07-18 10:19



Bookmark and Share


  aol
att fådrömma lägta dit man vill
2009-07-19

  August L S
Jag hoppas det kan vara så: Att det man drömmer om inte är något som förflyktigas bara för att man vaknar. Att något utav det man önskar sig består också i gryningsljuset. Att alla förhoppningar inte är förgäves.

Titeln är spännande. Den lägger sig inte riktigt till rätta och gör det hela lite mer ovisst.

Jag tänker mig en människa som slentrianmässigt och blasé söker sig till kärleken (eller sex) men utan känsla. För den som diktjaget egentligen vill ha blir aldrig dennes. Kanske är det jaget själv som är solen. Som bländar alla dem som tror jaget faktiskt är engagerad. Eller så är det titeln en bild av dagen efter. Jaget på sängen som låter sig bländas av solen. Medan de själlösa kreaturen, som inte är "du", fårskalligt flinande går sin väg.

Första stycket bryter av sådär snyggt mitt i och tvärvänder. Det är ofta mycket läckert när du gör så, och inget undantag denna gång.
2009-07-19

  RogerIvan
det är en gåva att drömma sig hem dit man vill. Går det för enkelt kan man känna tristess. det händer dock att man vaknar där solen skiner...
2009-07-19

  peter markurth
intressant gestaltning, gillar inledningen
2009-07-18
  > Nästa text
< Föregående

Elin Katten Lo
Elin Katten Lo VIP