Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En droppande kran i mitt huvud



vattnet stiger

som förlamad
oförmögen att röra mig

står jag och
känner det
väta mina vrister
knän
lår

och ångrar att
jag glömde
dubbelkolla

men
jag trodde hela tiden
att den bara
droppade i mitt huvud

hur skulle jag veta?
hur fan skulle jag
kunnat veta?

mina höfter blir blöta
min mage

mitt liv flimrar förbi
på mina näthinnor
i ultrarapid

ytan når
halsen
och min underläpp

jag tar ett
djupt andetag

och hoppas
i min enfald
att
någon
vem som helst

ska komma
och stänga av

den förbannade kranen

som droppar
och droppar
och droppar...












Fri vers av Staffan Welroos VIP
Läst 215 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2009-07-19 14:56



Bookmark and Share


  HQ
Du har verkligen ett otroligt bildspråk, det ryser i mig!
Texten är underbar!
2009-07-20

  Sturesdotter
det där droppandet

det driver en utför djupa branter

igenkänningsfaktor är hög, mer än hög...
2009-07-19

    leelee
Oj! Så bra beskrivet om att drunkna i egna negativa tankar. Läser jag. Kanske för att jag brukar få panik när jag ser sådana scenarior som du målar upp på film. Något av det värsta jag vet.
2009-07-19

  peter markurth
mäktigt ordflöde
2009-07-19
  > Nästa text
< Föregående

Staffan Welroos
Staffan Welroos VIP