Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

119. I tystnaden




Solen stänker sitt guld
i källans vatten
En stig leder in i tystnaden
och i skönheten

Den ensamma stigen
måste jag vandra
för att finna mig själv
för att begrunda
Guds gåtfullhet

Det finns spår efter fötter
i daggen
Vinden kommer med dofter
från en avlägsen trädgård
I trädgården har solens fingrar
planterat en rosengård

Jag vill se allt klart
och genomskåda vem Jesus är
Herre, du är ljusare än ljuset
Ge mig skugga
under Dina vingar
och bevara mig
som en vattendroppe i källan




Fri vers av Maria T
Läst 217 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2009-07-26 14:28



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
Ljus...lugn...stillhet förmedlar din dikt ....
2009-08-01

  Lasseman VIP
Åh! Maria, så glad man blir i själen var gång man läser dina sköna hoppfulla texter.. du berör mig, tack applåder och kramar
2009-07-27

  mare VIP
Mycket vackert skrivet......Herre du är ljusare än ljuset , fint...
2009-07-26

  aol
så innerligt vackert betagande du skriftar
2009-07-26

  walborg
Innerligt tack för en ljuvlig dikt om tystnaden och naturen vi behöver får att nå vår innersta källa till liv. Den sista versen särskilt är en bön jag direkt tar till mig och tackar Dig ödmjukt för, Maria!
2009-07-26
  > Nästa text
< Föregående

Maria T
Maria T