Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Ett hus byggd av barn"

Jag ska bygga ett hus.
ska välja varenda sten
som jag bygger det med.
ska välja färger,
välja höjden, längden,

arkitekturen är jag.
har dock ingen ritning,
inga regler som ska följas.

huset är ej mitt.

huset jag ska bygga
är inte gjord för o klara av
jordbävning
storm
våld o krig..

ett hus byggd av barn
för barn.

ett hus av glädje o skratt

ett hus, vars väggar
är ej fängelse väggar.

Ett hus utan taggtrådar.

Drömmar av ett hus
byggd av lego
av alla dessa glada färger.




Fri vers av Pilgrim
Läst 363 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2009-07-28 09:25



Bookmark and Share


  Staffan Welroos VIP
snyggt!
2009-09-09

  Dyrbye
otroligt bra skrivet, jag blev väldigt fäst och den här dikten berörde verkligen mig! :D
2009-08-04

  Mr Lindemann VIP
Det var bra bild du gav
en boning

eller metafor för att vara människa
2009-07-31

    Burre
härlig och fatasifylld.
2009-07-28
  > Nästa text
< Föregående

Pilgrim
Pilgrim