Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
teofani - ett möte med Gud då han kommer ner till människorna. till exempel när han mötte moses i den brinnande busken m.m. skrev detta på gudtjänsten i söndags i uppsala pingstkyrka när pappa predikade om detta. :)


receptet på en riktigt bra teofani

För en riktigt bra teofani
som smakar gott vid alla
dagens stunder
krävs enligt tradition
följande:

Ett rikligt mått av längtan
tro
och förväntan
blandas häftigt samman
i hjärtats skål
med visshet
hopp
och en liten mängd
av själnärvaro.

Men det krävs också
eller snarare
kanske mest
detta:

Ta den största burk du
kan hitta
fyll den med ödmjukhet
och rör långsamt
Låt den stå alldeles stilla
innan du sakta droppar i
en hög dos av
gudsfruktan
låt inte bara glädjen
utan också din sorg
falla som nästa ingrediens

kavla inte ut degen
men låt din händer
vara öppna och lyfta
och grädda i hettan
från din längtan
exakt så lång tid det tar
tills allt är klart.




Fri vers av Fenomena
Läst 677 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-07-29 23:58



Bookmark and Share


  Blebb
Ojojoj. Vet inte vad jag ska säga, såå bra. Gillar att vikten av ödmjukhet och gudsfruktan verkligen betonas, något som iaf i min kyrka lyfts fram alldeles för sällan. Längtan är med två gånger i receptet, är det en medveten poäng eller ett "misstag"? Oavsett tycker jag att det är väldigt bra, för längtan är nog något av det viktigaste i detta sammanhang - om inte det absolut viktigaste.
2009-07-31
  > Nästa text
< Föregående

Fenomena
Fenomena