Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När skogen tystnar

 

I natt sjöng inga fåglar i den stora skogsdungen
utanför mitt fönster
Koltrast, skata och stare var alla tysta
- likaså syrsorna

 

Vilken kraft det var
- himmelsk eller
lurandes på marken -
vet jag ej

 

Men jag vet
att när skogen tystnar

bådar det
aldrig
gott 




Övriga genrer av Blomster
Läst 774 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2009-07-30 05:45



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Sjunger verkligen fåglar? Att människor gör det, eller försöker ändå. Skönt att de skriver, människorna. Eftersom det ligger en sådan möjligt upplevelse att läsa dem, texterna.
2017-08-08

  Nasruddin
Bra! Ibland vet man bara att det är jävelskap på gång. Det kan kännas i magen eller höras i tystnaden... man lär sig lita på sjätte sinnet.
2014-11-30

  Michaela Dutius
Inatt sjöng inga fåglar...en mäktig inledning som leder in i en stark dikt
2009-08-01

  aol
det kan ha varit rovdjur pågång
2009-07-30

    ej medlem längre
... eller var det kanske bara åskväder på gång?
2009-07-30
  > Nästa text
< Föregående

Blomster
Blomster

Mina favoriter
kardat flor
Vårdikt
Vilse