Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dröm


Parklife

 

Två höga raka björkar med samma rot, drygt 10 cm emellan. Det är ett nålsöga eller en teleport, tyvärr alltför smal för min figur. Jämte står en likadan, fast med lyktstolpar istället för träd.

Jag får gå runt staketet istället och hoppar över ett litet dike med klart svart vatten för att komma till insidan. Det finns ställen där jag kanske kunde hoppat över stängslet, men jag har inte lust att riva sönder kläderna eller riskera att göra åverkan på kommunens egendom.

I den gula rabatten växer vårlök, krokus och gul fetknopp. Jag lägger pussel med stenar i det övre högra hörnet tillsammans med en förståndshandikappad ung man. Han har mörkt hår och skrattar, staplar de våta platta stenarna på varandra så att det plaskar. Parkförvaltningsdamen ler och säger att de ändå brukar flytta om stenarna efterhand som blommorna slår ut.




Prosa av Nanna X
Läst 501 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-07-31 12:49



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Den drömmen kan jag se framför mig :-) Sällsam först, men känns ännu mysig-roligare ju mer vardagsnära den blir...! Parktantens överseende resonemang är en obetalbar avrundning på historien.

Välj någon av teleportarna "nästa gång"!! Jag är övertygad om att ditt drömmedvetande kommer igenom ifall du bara vill...
2009-08-01

  halmstrå
Ja herregud vilken dröm, pussel och blommor och snälla tanter.
Kanske du ska köpa en lott i dag?
2009-07-31
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X