Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en halvt hemlig och ofta gömd relik (mest pga Hitler o allmän judeförföljelse) som enligt legenden begravdes med Jesus för återuppståndelsen, därav texttemat, har även på senare tid hittats en spik inuti lansen från år 0


Frilans (Longinus Lans)

~*~

En kejsare som ovis och novis
ej som kejsare innan
ej likt Kung Salomo
utövar sin ovisshets maktmissbruk
som utan att veta det leder till hans fall
inför sin konungamördardom
ett stilla leende som stelnar sen

det har frusit med hjälp av Longinus Lans

***

Jag är varken i
förlagsträskets bransch
eller amatöraftnars
hobby ordsnickar verkstäder
jag bor ute på landsbygden
i vårt land
skriver bara naturlyrik, översätter
och är för det mesta
då de flesta är antingen eller,
frilans och varken eller

Jag svävar fritt mittemellan
grupptrycken, godtyckligheten och
gnälltyckandets verbaliteter

För naturen har sällsammare hemligheter

Kanske dags att åter lägga ner sin pennas lans
i relikskrinet
Som allting som skapar återföds igen
medan det som förstör försvinner

Och vi blir kvar i
din höfthållares sammetsband
ett strumpesamband på samvetets rand
runt min mandom
vi ser ej tiden längre som ett hinder

den har stannat med hjälp av Longinus Lans

LPWJ 04-05/08/09




Fri vers (Fri form) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 1120 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-08-05 19:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP