Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

jag såg spegelen i floden

kära konstnär
du i den vita rocken
en nedsmetad palett
ett kisande öga
en konstnär ser allt

får jag lov att reklamera
ni kan inte tala
utan att förvirra
kan inte måla
utan att
här pågår en konstnärlig
rusch


kära konstnär
ni i den vita rocken
en nedsmetad palett
ni kan ingenting
ser endast eder själv


den vita rocken
en stor duk
till bredden fyllt
och på natten
har ni ångest
som alla andra


kära konstnär
när jag ser er duk
er uppenbarelse
ni petar snorkråkor
när ingen ser
ni tar er för pannan
när ni tror
att ni tänker


jag såg en flod
ett träd en gul sol
jag såg någon
hon dog
sådär på direkten


jag såg en konstnär
såg en gest
hit och dit
en frampressad tår
på huvudkudden


de fyllde sina dukar
glömde sina blommor
såg rött när allt
sidenband
trista frisyrer
inte ska väl jag
dig
alla penslar har torkat.












Fri vers av Elin Katten Lo VIP
Läst 471 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2009-08-05 23:03



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag tycker om tilltalet i denna dikt ...
2009-08-07

  Burn
slutraden på denna dikt är magnifik. den kan tolkas på flera vis, vilket ju är ett ypperligt avslut på en dikt, och jag tycker om hela konstnärs/målartemat som du är inne på. det kan ju också ge många olika vinklar.

men som sagt, sluraden, den sitter som en smäck, den bara slår till med sitt budskap, rakt av, rakt på. tycker om den.
2009-08-06
  > Nästa text
< Föregående

Elin Katten Lo
Elin Katten Lo VIP