Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Alkoholproblem

En spritflaska i handen
två glas på ett bord
ett inlärt beteende
kan sägas med ett ord

Att vara alkoholist
är helt ett eget val
ej något glatt i livet
en känsla helt fatal

Vodka eller rödvin
en drink på Rosita
det är aldrig tal om
att veckor är vita

Ett kompisgäng på stan
vid gröna skyltens sken
de bryr sig om varandra
då liv är tungt som sten

Att vakna i en rännsten
på bänken i en park
är händelser för många
på livets sköra mark

Bli slängd ut på gatan
utan hem och hus
dränka sorgers tyngd
i spritångor och rus

Ett liv som alkoholist
är svårt att komma över
förståelse och tålamod
är vad man då behöver

(Copyright © ULJO)




Fri vers av ULJO
Läst 500 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-08-06 12:37



Bookmark and Share


  Ronny Berk
läser och begrundar !
2015-05-27

  Maiah VIP
Det är smärtsam läsning! du skriver att det är ett eget val men samtidigt står det i det inledande stycket att det är ett inlärt beteende!
Sanningen kanske är att det är både och. Jag undrar bara NÄR det blir ett eget val?

Hur mycket tålamod ska omgivningen ha och tålamod till VAD?
Jag har själv levt med alkoholism sen barnsben och tycker att det är intressant trots smärtan att läsa dina rader.
2010-09-19

  Måna N. Berger
Eget val, ja, men inget lätt val. Många kämpar emot och trillar dit igen, gång på gång. När omgivningen gett upp om dem har de allt svårare att tro på sig själva.

"Ett liv som alkoholist
är svårt att komma över
förståelse och tålamod
är vad man då behöver"

Så sant!
2009-08-24

    *ingen*
Alkoholism är en sjukdom men det är individen själv som avgör om han skall börja dricka.
Många har denna gen men alla utvecklar ej beroendet.

En rörande sann text.
2009-08-06

  peter markurth
ständigt aktuellt ämne på rim, ja eget val? jag vill gärna tro detta, men det lutar åt att missbruk är en sjukdom= ärftlig sådan, för många aspekter stämmer överrens.slumpen är ingen tillfällighet.
2009-08-06
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO