Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gå till Lit!

Jag förstår inte alla dessa tags som finns nedklottrade överallt i stan. Esw, 1&2, src (för mig betyder den förkortningen Svenska Ridsportens Centralförbund, men jag är inte så korkad att jag tror att det src som jag ser på elskåp och husfasader är samma förkortning.) Det finns fler tags, men jag orkar inte lägga dem på minnet. För mig betyder de ingenting. De säger mig inget. Undrar om de säger något för någon annan? Har de ett hemligt budskap som jag inte lärt mig att förstå? Jag tycker bara att de är fula.

Jag minns inte att det fanns sådana tags när jag var barn. Visst fanns det klotter, och jag tror inte alltid att det hade ett budskap. På vägen mellan Skutskär och Gävle klottrade folk gärna på stenar och bergsväggar. Där kunde man läsa förkortningar som FNL och KFML, ibland stod det också KFML (r). Det kunde man ju fundera på vad det betydde. På ett ställe, strax efter Furuvik fanns en text som ännu idag får mig att fundera; ”GÅ TILL LIT”, hade någon skrivit med tydliga bokstäver. Vita mot den grå bergsväggen. Jag undrade så vad det betydde. Jag tänker än idag på de orden då och då. Nyligen fick jag lära mig att det faktiskt finns en ort som heter Lit, jag tror den ligger i Jämtland. Så långt är allt gott och väl, men jag undrar fortfarande varför jag uppmanas att gå till Lit ända ifrån Furuvik.




Övriga genrer av odyne
Läst 418 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-08-06 22:49



Bookmark and Share


  Anna*
Tags ska vara signaturen av den som har målat det. Det är därmed ett namn, ett nick, för en konstnär i danande. Jag håller med om att det är jättefult, men du kan sluta fundera på vad det betyder för i de flesta fallen är det bara ett revirpinkande. Jag visste inte heller vad Gå till lit betydde. Har bara tänkt på att till lit är ett anagram som kan läsas åt båda hållen och bli samma sak. Tack för upplysningen!
2010-01-19

  Caprice! VIP
Haha! "Gå till Lit!" är namnet på ett lokalt motionsevenemang. Man går helt enkelt från sin hemort till Lit, denna jämtländska ort som ligger alldeles vid Indalsälven. Åk gärna dit och njut av utsikten!

Växte själv upp i en närbelägen ort. Nu drabbades jag av svår hemlängtan och speciella minnen... Tack för det!
2009-08-07

  Gawain VIP
Ett sorts urbaniserat revirpinkande kanske. Vad vet jag. Fult som stryk är det i alla händelser.

Roliga funderingar-
2009-08-06
  > Nästa text
< Föregående

odyne
odyne