Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"När fåglarna kommer hem"


Tittade upp mot himlen
och såg fåglarna
återvända från deras resa
nu när sommaren gästar hos oss.

Vill flyga bland dem
eller sitta hos dem
bland trädens grenar
och lyssna på sagor
om främmande platser.

Om jägaren som inte sköt sitt byte,
fiskaren som hoppade i vattnet o simmade med fiskarna,
bonden som pratade med ris plantan,
frågade om han fick skörda henne,
läraren som lärde sig av sina elever,
barnen som flög på sina drakar,
soldaten som byte ut sitt vapen mot kärlek,


Dessa sagor,
sagor om det underbara
som livet erbjuder.
Här sitter jag på trädet
och längtar
tills det är dags
o flyga till en ny plats
där jag kan berätta
sagor om denna plats jag varit på...





Fri vers av Pilgrim
Läst 243 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-08-09 10:45



Bookmark and Share


  Pilgrim
Du flyger redan min vän, du är en av fåglarna som berättar sagorna...
2009-08-22

  Skosnöret
får jag flyga med dig då?
2009-08-22

  mare VIP
Fin dikt.......
2009-08-09
  > Nästa text
< Föregående

Pilgrim
Pilgrim