Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
är på en veckas skrivar kurs på wiiks folkhögskola och det här var vår första skrivövning. tycker själv att den inte blev helt tokig.


Jag har precis gått ut gymnasiet

Jag har precis gått ut gymnasiet
Och det här är mitt liv
18 år levda
På olika platser
Och med olika människor
Olika intryck
Och olika vyer seeda

Jag har precis gått ut gymnasiet
Jag hade inte helvit klänning
Men knallrosa skor
Som gjorde mig minst 20 cm längre
Och jag ville egentligen inte sticka ut
Det låg nog i mitt undermedvetna
Tror jag.

Jag har precis gått ut gymnasiet
Har mött alla människor
Du kan tänka dig
Frisk eller sjuk
Hemlös eller rotad
Rent elak eller snäll
Men alla har varit likadana innerst inne

Jag har precis gått ut gymnasiet
Och jag kommer sakna
Alla jag kände där
Mer än jag någonsin saknat
Något annat i hela mitt liv
men tänker jag på det
faller mitt hjärta bara i koma
på oviss uppvakningstid.

Jag har precis gått ut gymnasiet
Och vet inte riktigt vart jag ska gå
Ta vägen
Eller hamna
Vill så mycket
Samtidigt som jag bara
Vill vara
Och faktiskt få sova ut.

Jag har precis gått ut gymnasiet
Har levt ett liv i oro
Och ett i lugn
Har lärt mig hantera smärta
På för långa raster
Men också skratta
Åt att jag lever

Jag har precis gått ut gymnasiet
Hela min familj var där
När det skedde
Och jag såg att dom var stolta
Kan inte förstå hur dom kunde vara det
Men jag älskar dom just därför.

Jag har precis gått ut gymnasiet
Varje steg jag tar nu
Känns som ett äventyr
Jag har blivit vuxen
Fast jag inte hängt med
Och jag har till och med lärt mig
Hur man tvättar nu.
En miss på 7 tvättar är inte så dåligt.

Jag har precis gått ut gymnasiet
Och jag minns den långa
Korridoren
Till mitt skåp
Som var grönt
Eller kanske blått
Nu minns jag faktiskt ingenting
Kanske var det inte så viktigt.

Jag har precis gått ut gymnasiet
är faktiskt inte orolig för något
har lärt mig vila
i insikten
att någon annan bär mig nu
så det spelar egentligen ingen roll
om jag går vilse.




Fri vers av Fenomena
Läst 352 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-08-10 16:11



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Jag är motståndare till skrivarkurser.
De dödar.
2009-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Fenomena
Fenomena