Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
den här skrev jag för länge sedan, en höst uppe i Ångermanland...


höst



Sov mitt barn
det är höst
sjung inga sånger om kärlek
sjung en om tystnaden

Sen höst
löven singlar
älven är grågrundig stålblå
och stelvit
solen gömmer sig bakom dimmiga moln
horisonten är suddig
bäckarna kluckar kallnande
luften bär på en glasklar obegriplighet

lyssna till den tysta mörka skogen
du ensamma vandrare med ditt oroliga hjärta
se och lär av naturen som
drar ett förskräckt andetag inför det som väntar
snart ska den falla i lugn sömn
under djupa snötäcken

Tyst
förtröstan

du vet vad som nalkas efter hösten efter vintern




Fri vers av rebecca d
Läst 436 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-10-06 11:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

rebecca d
rebecca d