Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snart ska det vara annorlunda, mycket snart

 

högsommaren har laddat
och laddat
länge
staplat åskvärme
i molnhöga blåberg över ängarna

högsommaren kulminerar
och spricker i ett dånande störtregn
hageltrummor smattrar på uterumstaket
ljuslågorna fladdrar i regnstormen
och musiken bedövas

idag lyser solen
augusti hänger stortvätt mot blå himmel
viskningar i träden säger att snart
höjs himlataket
snart ska allt vara annorlunda
mycket snart




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 217 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2009-08-14 12:23



Bookmark and Share


  Sturesdotter
så väl fångat, den här känslan...!
2009-08-16

    Tea Alex
Ja det är förändring i luften, en tid då jag ofta får en känsla av att allt är möjligt - samtidigt som jag gärna sitter ned och bara väntar. Jag älskar hösten, älskar allt som kommer med höst nästan. Slåss med mörkret när det kommer, men brukar bli sams med det till slut. Konstig känsla. Tack för din dikt.
2009-08-15

  Elaine.S VIP
Det är precis så, det finns en stund som man tydligt känner är
brytpunkten, gillar alldeles speciellt sista delen och då allra mest
"augusti hänger stortvätt mot blå himmel"
2009-08-14

  Larz Gustafsson VIP
En skön och fin dikt som alstrar syre och frisk luft.
2009-08-14
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger